kreativastugan.blogg.se

Handledsvärmare för hela året!

Kategori: Stickning/virkning/sömnad

Stickade handledsvärmare passar sig när som helst! En sommarkväll utomhus, vid brasan på vintern, i klätterträdet på våren eller ute på skogpromenaden på hösten. Det enda som jag tycker är givet för vilken årstid man har de är vilken färg de har. På våren kanske man vill ha ljusa lätta färger och på hösten kastanjbrunt och svart. Därför är det roligt att sticka många! Jag älskar handledsvärmare och har tagit fram ett mönster på en modell som i alla fall passar mig. Här kommer mönstret, bara sticka på! Ge bort till alla du känner och sticka till dig själv, detta är verkligen kul! Denna beskrivning är anpassad efter mig själv, (jag är tretton år) men har man större händer är det bara att ta ett högre maskantal, och har man mindre tar man ett lägre maskantal! Jag stickar de med 4-stickor, dvs att man har fem stickor att arbeta med. Vet du inte hur det går till så fråga mormor eller faster eller googla så kan du nog få en bra beskrivning! På youtube borde det finnas lärande klipp kan jag tänka mig :)
Det var lite svårt att förklara det där med tummen, men jag tror man förstår om man kan tekniken. Det är alltså ett "vanligt" tumhål. Fråga annars någon som kan sådant om hjälp! 
Lycka till!
 
Handledsvärmare
 
Det behövs; 4-stickor (storlek beroende på garn) Garn (spelar egentligen ingen roll vilket)
Beskrivning; Lägg upp (i mitt fall) 7 maskor på varje sticka. Sticka 30 varv. Sticka in en tråd med en annan färg över sex maskor (detta ska bli hålet för tummen). Sticka 20 varv till och maska sedan av. Ta loss den instickade tråden och sticka sätt i stickorna i de maskorna (du får ta upp några extra i kanterna om det behövs) och maska av. Fäst alla trådar. Sticka en till på exakt samma sätt!
Det är väldigt roligt att göra ränder eller andra mönster, så variera det gärna!
 
Såhär kan det se ut:
 
 
 De första gjorde jag på hösten och de andra på våren! :) Hoppas att ni testar det här själva! 

Olika nageldesigner

Kategori: Naglar

Jag har ju sedan en ganska lång tid tillbaka varit väldigt intresserad av nagellack och nailart. Jag tänkte visa er lite olika nageldesigner jag gjort då jag anser att detta är mycket kreativt, även om de kanske inte är så snygga. Men jag vill insperera er att börja, åh det är så kul!
 
Japanska körsbärsträd
 
 
 D.I.F För alltid!
 Prickar :)
De här påminner allra mest om karameller och jag trivdes sannerligen i dem!
 
Ha det så bra, återkommer med fler kreativa ideer snarast! :)
 
 

En magisk kväll

Kategori: Kreativitet

Hej! Igår var en helt underbar kväll! Vi kom till Skansen klockan halv sex ungfär, och ställde oss och fick en ganska bra plats. Man såg inte sådär jättemycket men det kunde varit en mycket sämre plats! Jag var i alla fall superdupernöjd och förväntansfull. När det började närma sig köpte vi glass och gick tillbaka till vår plats, det var två snälla tjejer som hade vaktat den ett tag! :) Det finns så många snälla och hjälpsamma människor <3
Sedan gav en person oss lite direkttiv hur vi skulle göra när allsången började. Sedan började den, och Håkan Hellström var fantastisk såklart! Först körde han Det kommer aldrig va över för mig, sedan sin allsång so var väldigt fin, och som sista nummer (på allsången) körde han en favorit En Vän Med En Bil! Åh, en av mina absoluta favorit Håkan-låtar. Det svänge rejält och sedan fortsatte han med en timmes konsert efter! Det var så underbart och ett riktigt minne för hela livet :) Sedan prromenerade jag och min mamma in till stan och tog tunnelbanan hem! Det var en så skön stämning på konserten, nästan alla där gillade ju Håkan Hellström och trots att man inte kände varandra blev det en trevlig gemenskap. Jag tyckte det var kul att se andra än mig själv stå och hoppa vilt till Kom igen Lena! Och att höra alla sjunga med högt till När lyktorna tänds, det var en så himla fin stämning, och en stämning om att verkligen inte vara ensam om att älska Håkan! 
Nu gjorde jag alldeles nyss en god hallonsmoothie som jag har tänkt att frysa i kylen (har ställt den där nu) och tänkte se om den blir god att äta till frukost i morgon. Jag ska prova att ta ut den va en halvtimme före, vi får helt enkelt se hur det blir! Såg någon relam om att burger king hade det så tänkte att det inte kan vara så jättevsårt att göra själv om man är sugen! :) Jag kommr absolut att lägga upp receptet här senare, kasnke imorgon? Ha det toppenbra alla fina! 
 
 

Det kommer aldrig va över för mig

Kategori: Kreativitet

Hej! Det var länge sedan jag bloggade nu, jag vet... Jag har gjort ganska mycket redan i sommar, bland annnat träffat trevlig släkt och varit en del på landet och i lördags hade min farbror en jättestor och härlig fest! 
Nästa vecka åker jag till San Franscisko!! Det blir min första resa för i sommar, för jag har mest hållt mig i Stockholm än sålänge, vi skulle ju åkt på Peace and Love (där jag även var förra året, det var så himla kul!) men det blev dessvärre inställt, jag blev så himla ledsen... men idag så ska jag i alla fall på Allsång på skansen, och efter själva alllsången så spelar Håkan Hellström en timme, åh det ska bli så kul!!!! Nu lyssnar jag på Hurricane Gillbert, ha det så skönt nu i sommar, så bloggar jag nog mera snart! Kram :)
 
 
Från Peace and Love 2012, saknar så mycket...