kreativastugan.blogg.se

Olika kreativa ideer

Kategori: Kreativitet

Hej! Jag tänkte börja med att berätta lite om kreativitet. Vi har det alla i oss, vi använder det i vardagen, nästan alltid. Kreativiteten är oändlig och kan vara allt ifrån att man kommer på en jättebra ide, till att man påbörjar ett stort stickprojekt. Kreativitet kan vara allt som det finns en bra tanke bakom, allt som är sådär lustfyllt och roligt! Det är kreativitet! Engagemang!
Jag tänkte visa er några kreativa ideer som jag har gjort och skriva lite om dem! :)
Ett sommarcollage! Jag klippte ut bilder från trädgårdstidningar och egna former från blombuskar i tidningarna! Superenkelt och jättekul!
 
En vanlig syltburk som jag målade om i guldfärg, satte på ett fint bokmärke och knöt ett enkelt silverband runt! Jag använder den som pennburk.
Roligt, enkelt pyssel.
 
Till dessa otroligt söta örhängen behövs det lite mer specifikt material. Man behöver vissa olika delar till dem, örhängskrokar, en speciell pinne som är till just för sådana här lite mer avancerade pyssel. Men när man väl har alla delarna så är de ganska enkla att sätta ihop, och det är ett riktigt roligt pyssel men som kräver lite tid, koncentration och riktigt mycket kreativitet!
 
En lite otydlig bild, men den föreställer i alla fall en cupcake jag har gjort i fimolera.
Har man fimolera lovar jag att kreativiteten börjar flöda och man finner hela tiden nya, roliag ideer!
 
Ni kommer nog märka att jag tycker om cupcakes!! Både att baka och att rita och forma i andra material.
Det är nog mest därför att man kan variera dem så otroligt mycket!
 
Kram Tilda
 
 
 

Tårta med sugar paste :)

Kategori: Kreativitet

Hej! För länge sedan bakade jag en tårta som var ett recept från Hela Sverige Bakar som sändes i höstas om jag inte minns helt fel. Den hade ett täcke av sugar paste som faktiskt var ganska pyssligt att göra! Men det visade sig gå rikitgt bra, det var inte alls lika svårt som jag trodde! jag gillar att baka tårtor och har även bakat Swartzwaldtårta, något som jag verkligen kan rekomendera om man vill baka något ganska avancerat men supergott och inte allt för svårt! Men denna är helt fantastiskt god och jag kan verkligen rekomendera den, det är kul att dekorera den också eftersom man kan färga sugar pasten i olika färger och göra olika fina mönster! Såhär blev min;
 
 
 
Ja det var alltså resultatet! Gå gärna in på recept.nu det var därifrån jag fick receptet!
Vi ses, Tilda

Craked nail polish

Kategori: Kreativitet

Hej! Jag heter Tilda och denna bloggen handlar om kreativitet. Läs min presentation till höger!
Imorse målade jag om naglarna, från körsbärsträd till en enkel design med en blå grund från Star Nails. Och ett krackelerande nagellack från HM. Jag la även till en blomma på vardera tummnagel.Här kommer bilder :)
 
Jag vet inte riktigt hur bra jag fick det på bilden, men helt okej i alla fall. Det är ganska snyggt!
Såhär ser tummnageln ut!
 
Detta var ju väldigt enkelt eftersom jag inte målade något pilligt på. Ett krackelerande nagellack fungerar helt enkelt så att man målar på det på sin basfärg och sedan spricker det av sig själv efter ett tag. Jag avslutar alltid mina designer med ett vanligt top lack, jag använder ett från Depend!
 
Vi ses, Tilda

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Kreativitet

Mitt första inlägg.