kreativastugan.blogg.se

Recept på läppbalsam! :)

Kategori: Kreativitet

Hej! Idag gjorde jag ett eget läppbalsam med smak av lenande honung och sval pepparmint, perfekt nu när det är ganska kallt ute men den uppfriskande smaken håller löften om våren! Här kommer recept+bilder! Hoppas ni blir nöjda och testar detta! Hur enkelt som helst!
 
Recept på eget läppbalsam
 

Du behöver för en liten burk:
 
20 gram vaselin (en halv vanlig gul burk)
En liten bit av ett fint läppstift
Lite flytande honung
Pepparmyntsextrakt ca 2 droppar (den är så stark!) OBS! Går att använda annan arom också, bara den inte är farlig för huden och munnen! 
 
Gör så här:
Smält samtliga ingridienser över ett vattenbad tills det blivit en smält, rinnig massa. Häll upp på en burk och ställ in i kylen i ca en halvtimme eller tills det hårdnat! 
Volia, nu har du ett eget lyxigt läppbalsam! Honungen gör dina läppar silkeslena och mjuka! Gör gärna en fin ettikett till din burk och limma fast, för en extra trevig känsla!
 
 
Bilder :)
 
 
 
 
 
 

Tandläkarskräcken som övergick i skratt :)

Kategori: Kreativitet

Hej! Idag har jag varit hos tandläkaren. Jag har inte känt mig så trygg hos tandläkaren tidigare. Dels för att jag ofta har mycket hål i tänderna, men också för att det käns som om jag blivit dåligt bemött några gånger. Senaste gången jag var hos tandläkaren (alltså gången före idag) hade jag en bra tandläkare, men tandsköterskan var ganska otrevligt. Idag hade jag samma tandläkare och en annan tandsköterska, båda var så otroligt snälla! Jag har, eller hade i alla fall tills idag, tandläkarskräck! Jag gillar inte att andra människor pillar i min mun och pratar tandläkarspråk utan att man fattar vad de säger, men så kändes det inte alls idag! Mina tandläkare skrattade och var glada, och jag fick göra en extra röngten som var jättekul! Man skulle bita på en grej mellan framtänderna som var som en metallpinne, sedan så sjusterade tandköterskan några inställningar och därefter gick hon ut ur rummet också snurrade en grej runt mitt huvud! Sedan kunde jag se alla mina tänder och munnen på en skärm! Det var spännande och jag var glad och avspänd. Jag reparerade en lagning och det gick jättebra, de gjorde ett ilningstest också som gick bra! Jag fick göra många olika saker idag hos tandläkaren och eftre specialröngten fick jag ta ännu ett vanligt kort i munnen och så, men jag tror att detta har hjälpt mig att komma över min rädsla. Rädslor kan vara knepiga ibland, men jag tror att man måste försöka komma över dessa! 

Länge sedan nu

Kategori: Kreativitet

Hej! Det var ett tag sedan jag bloggade. I helgen har jag varit hos min moster och hennes familj, jag träffade mina kusiner och det var så kul! Under påsken kommer jag att träffa ännu fler kusiner och släktingar det ska bli supeer kul det också!!! Jag har egentligen ingen riktig plan om vad jag sak skriva nu... men jag lägger upp en bild och tycker att ni ska lyssna på Håkan Hellströms nya låt "Det kommer aldrig va över för mig"
Kram på er och ha det så bra :)
Härliga vinduvor man har utanför dörren! OBS! Bild från i sommras...!

Nya nagellacket! Så fint... :)

Kategori: Kreativitet

Hej! Här kommer en bild på nagellacket som jag köpte igår! :)
 
 
Det är helt underbart! Det glittrar som en solig vårskog, nyutslagna knoppar och mossa! Helt underbart, jag får energi och hopp om våren!
 

Underbara chokladbollar...

Kategori: Kreativitet

 
 

Chokladbollar och nytt nagellack

Kategori: Kreativitet

 
 Hejsan svejsan! Idag har jag och pappa varit och hälsat på min farmor, ätit ute och handlat på city gross! På city gross har de nagellack till fantastiska priser! Bland annat ett märke som heter Star Nals som kostar 10 kronor flaskan i finfina färger och jättebra formula! Idag kom jag hem med ett nagellack från ett märke som heter La femme beauti, det är ett glittrigt grönt nagellack och jag har bara att säga att det är helt underbart! För 20 kronor, det är helt otroligt! Jag har just målat på det och jag visar bilder i dagsljus imorgon! Annars bakade jag chokaldbollar i eftermiddags också! Tar typ 10 minuter och är ju så himla gott! Kramis!
 
 
Vackert fotografi på en underbar soluppgång från Gran Canaria!

Småkreativitet i vardagen

Kategori: Kreativitet

Här kommer några roliga tips på vad du ka göra för små kreativa
saker i vardagen, mellan allt plugg och städande osv. 
Just nu har vi jättemånga prov i skolan, och det käns ofta som att man
inte hinner med så mycket kul. Men det är roligt att göra vissa små
enkla saker ändå, det mår i alla fall jag bra av! Här kommer 7 tips på 
roliga, kreativa småsaker i vardagen!
 
1. Skriv dagbok
2. Läs en stund varje kväll
3. Ta fina bilder om du får chansen (på väg hem från skolan?), på vackra träd exempelvis
4. Virka eller sticka när du sitter framför teven
5. Gå ut och ta en promenad
6. Fixa lite pluggmys med en kompis, koka lite te eller gör mjölkchoklad, sätt er sedan tillsammans och jobba!
7. Baka om du har tid över, alltid gott!
 
 

Bakar kanelbullar

Kategori: Kreativitet

Hejsan! Jag håller på och bakar bullar! Jag vet inte riktigt vad som hände men jag glömde att ha i smör i degen (hur kunde en smörfantast som jag glömma det haha) men i alla fall så skulle jag ta dubbelt så mycket smör i fyllningen istället, men fortfarande lika mycket av kanel och socker som i grundreceptet. Jag skulle dela degen i två, men då råkade jag ha för mycket smör på varje deg!!!! Jag brukar verkligen aldrig misslyckas så mycket när jag bakar, vet inte vad jag hade i huvudet egentligen... Hur som helst så blev det ändå ganska bra tillslut och bullarna ser faktiskt fina ut nu! De är inte klara än, en plåt är inne i ugnen och de andra två (det blev många bullar...!) jäser fortfarande! Dessa misstag ledde i alla fall till ett eget, nytt kanelbulle recept! Med lite extra mycket smör och en lite speciell deg! Jag tror nog att alla misslyckas ibland, det hör liksom till för att kunna skapa nya, kreativa ideer och recept! Idag har jag konstaterat att Kreativitet=Att lära sig, och att komma på nya ideer av sina misstag! :)

Kreativitet är så mycket... Tänk så mycket egentligen! Jag tror att jag ska ta bilder på de färdiga bullarna och lägga upp! Kanske dyker även mitt egna recept upp här om ett tag? Måste bara skriva ner det för mig själv först! Nu börjar det dofta alldeles himmelskt ifrån ugnen! Kvällen kommer jag annars att tillbringa åt att titta på Top model Sverige och göra en läxa.
Kram Tilda :)

Tänk så mycket man kan göra med papper, tidningar och lite glitterlim!

Kategori: Kreativitet

 
 
Jag ville framföra något slags budskap (tog en rad ur en av Gyllene tiders låttexter som jag tycker är fin ) Och bestämde mig för att göra som en typ av skylt, är ju även snyggt att tillexempel göra en namnskylt, det är jättefin present! :) Såhär gjorde jag:
 Jag  gjorde jag en rund cirkel med en passare på ett vanligt vitt papper, därefter klippte jag ut en lika stor cirkel (jag hade kvar samma avstånd på passaren då) på ett tidningspapper. Jag limmade ihop dem och klippte kanterna jag så att det blev helt jämt och så klippte jag ut olika bokstäver från tidningar också, jag tycker nog att det blir snyggare då det är blandat stora och små bokstäver osv. sedan skrev jag till med en vanlig penna en mindre text nedanför! Jätteenkelt och superkul, och ett snyggt resultat!
PS! Behövs verkligen inte någon passare! Klipp ut en rund cirkel i vanligt papper, limma på den och klistra fast tidningspappret, klipp sedan runt så att det blir jämt! 
Hoppas ni blev inspererade! Tilda :)

Vän

Kategori: Kreativitet

När allt är svårt kan du ta dig upp igen
När benen sviker kommer du alltid resa dig
När det blåser ska vinden alltid veja för dig
Vattnet ska alltid vara grunt där du ska simma
Milen du ska vandra ska alltid kännas korta
Även om jag gör fel någon gång så ska du göra rätt
Ditt humör är alltid på topp och du finns alltid där för dina vänner
På kvällen när du ligger och tänker ska alltid stjärnorna le mot dig
Du är fantastisk på alla sätt och vis!
 

Skriva

Kategori: Kreativitet

Hej! Jag tycker att det är jättekul att skriva! Många kanske förknippar skrivande med något man gör i skolan, man skriver prov och måste skirva vissa uppgifter. Men det finns så mycket mer än bara det! Skriva är egentligen otroligt kreativt! Stavningen spelar ingen roll! Prova bara att börja skirva någon gång, bara det som komemr upp i huvudet! Ibland kan det vara bra att ta insperationfrån en bild tillexempel, vad är det första du tänker på? Skriv ner det och tänk inte på så mycket på annat! Jag kan nästan lova att det kommer bli roligare att skriva i fortsättningen! Det är verkligen kul när man bara tar ideerna som kommer upp i huvudet och skriver ner dem på papper! Man kan också skriva på datorn om man tycker det är lättare, jag tycker mycket om att skriva på datorn annars brukar jag ofta få kramp i händerna efter en halvtimmes konstant skrivande!  När jag väl är igång är jag helt galen i att skriva!
 Haha, men vi ses senare, Tilda! :)
 
 
 

Katter

Kategori: Texter/åsikter/noveller

Varje dag när du gjort något bra
Beröm dig själv och kom ihåg vad jag sa
Var stolt över allt bra du gjort
Tro inte att allt behöver gå så himla fort
Lev för dagen och låt morgondagen vänta
Skratta mycket och ta dig tid för att skämta :)
 
Ibland tror jag vi måste betee oss lite mer som katter! De är så kloka och fina djur, var rädd om dig, tro på dig själv! Glöm aldrig det 
(Två av mina katter, Jansson och Viting är på bilden)
 

Musik

Kategori: Musik!

Visst är det fantastiskt hur musiken kan påverka oss människor? Den kan göra oss extra glada, peppa oss till max, den kan hjälpa oss när vi är ledsna och oändligt mycket mer! Egentligen är det helt fantastikst! Jag älskar musik, några artister och band jag tycker om är Melissa Horn, Lars Winnerbäck, The Sounds, The Smiths, Håkan Hellström, Miss Li, Magnus Uggla, Veronica Maggio med fler. För mig betyder musiken enormt mycket! Hur är det för er och vad gillar ni för musik?!
(Från Peace and Love 2012, det var en av de största upplevelserna i mitt liv, det var så himla kul!)
 

När våren smyger sig på

Kategori: Kreativitet

När våren smyger sig på kvittrar fåglarna små

 När luften blir friskare och himlen blir blå

 Stärks hoppet om livet om glädjen och solen

Styrkan av grönskan och himmeln och poolen

Det är vad som händer när våren sakta smyger sig på

Det är det som kallas kärlek och som värmer oss så

(Bild från förra året)
 

Bilder, träning och sysselsättning!

Kategori: Kreativitet

Hej! Jag kom alldeles nyss hem från gymnastikträningen. Jag var jättetrött och är ganska så trött fortfarande. 
Att hålla med med en sport eller en annan hobby som man kan ägna sig åt ganska ofta tror jag är jättebra. Det behöver ju inte vara något jättemärkvärdigt utan kanske att man tycker om att skriva och gör det en stund varje dag, eller läsa eller spela fotboll osv. Jag tränar ju gymnastik och cirkus och styrketräning, det är jätteviktigt att vara stark när man sportar!! Jag älskar verkligen att träna och det käns som att allt går mycket lättare då man har en träning att se fram emot under dagen! Sedan satsar jag ju också, jag vill verkligen bli bra. Men det är ju upp till var och en! Man måste absolut inte satsa så mycket men det är kul om man gör sitt bästa! Det är kreativt!
Här kommer en insperationsbild på en rolig prinsesstårta jag och pappa gjorde då det var riktigt riktigt mycket snö ute! :) Kram
 
 

MAVALA SATIN

Kategori: Kreativitet

Hej! Här kommer bilder på mitt nya nagellack :)
 
 
 
 
Det är riktigt riktigt fint! Och man ser nog inte det lite metallglittriga med det här nagellack lika tydligt på bilderna som i verkligheten! Men det är såå vackert! Ett rött nagellack där det händer lite mer i färgen än bara rött! Väldigt vackert! Jättebra formula, jag hade ett lager och ett tunt tunt andra lager på vissa naglar! 
 
Ha det så bra, Tilda 

En liten text

Kategori: Kreativitet

Solen lyste igenom trädtopparna, det var en härlig vinterdag i backen. Jag strök  handen i håret och lättade på pjäxans spänne. Det satt lite för hårt, sådär så att foten kändes helt stel. Det var fantastiskt att åka skidor. Att susa ner för backarna med solen i ögonen och känna den fria känsla som man känner då. Känslan är en blandning av välmåeende och någon slags himmelsk oförklarlig lycka. Det är vad som är det bästa med skidåkning!

En liten text om skidåkning!

Jag älskar att skriva och kommer att dela med mig av mina texter, tankar och noveller.

Här var bara ett litet smakprov. 

//Tilda 

 

Skidor och bilder!

Kategori: Kreativitet

Hej! Idag var jag och åkte skidor! Det var så otroligt vackert högt där uppe på toppen av backen, det kanske är insperation till en målning?
Här kommer några insperationsbilder jag har tagit tidigare! 
 
 
 
En täckning jag ritade! Jag brukar improvisera fram lite olika bilder då jag ritar, jag har ingen speciell teknin, men jag tycker att det är roligt!
 
En till bild :)
 
Nytt nagellack, Satin från MAVALA! Det kommer bilder, jag ska måla på det imorgon!
 
Ett virkat hårband. Det är kul och ett bra pyssel!
 
Det var allt, kram Tilda :)